Wiosną Magda Gessler przyjechała do Bytomia, gdzie odwiedziła restaurację „Pod Orzechem”, która znajduje się w Górnikach przy DK 78 (ul. Żołnierska 99). Lokal, tak jak wszystkie, które pojawiają się w Kuchennych Rewolucjach TVN, borykał się wówczas z brakiem gości.
Spróbowała żuru, pieczeni wieprzowej, pierogów z mięsem i sałatki Cazar. Dania oceniała różnie. Najbardziej skrytykowała pierogi, które zostały przygotowane i zamrożone przez poprzednią ekipę kucharzy. Smakowała jej za to pieczeń z gumiklyjzami i kapustą.
- Groch z kapustą, pomieszanie z poplątaniem - skomentowała wystrój Magda Gessler.
Restauratorka zdecydowała się na zmianę nazwy. Teraz „Pod Orzechem” to „Dziadek do Orzechów”. Z kolei do specjalnego menu wprowadziła:
- pastę serową z orzechami włoskimi na słodkim pierniczku,
- barszcz czerwony podawany z uszkami nadziewanymi selerem naciowym i orzechami włoskimi,
- pulpety cielęce w sosie demi glace z orzechami włoskimi w towarzystwie giczy cielęcej z kluskami śląskimi i surówką waldorf.
Jak wypadła finałowa kolacja i jak Magda Gessler oceniła swoją rewolucję po czasie? Będziecie mogli się przekonać w czwartek, 12 października, o godz. 21.35. Wówczas odcinek Kuchennych Rewolucji z Bytomia będzie miał swoją premierę telewizyjną w TVN. Niecierpliwi mogą go już zobaczyć na platformie streamingowej Player.
Może Cię zainteresować:
Był bank - będzie prokuratura
Może Cię zainteresować: