TEMAT: Robert Rabus: Brudne sprzątanie

Robert Rabus: Brudne sprzątanie 2019/08/18 11:54 #185870

Jednak kilka rzeczy jest zastanawiających. Dlaczego, niemalże od razu, Włodarze...

Szanowni Bytomianie, To się znowu porobiło w Bytomiu, a raczej w jego pobliżu, choć i tak ma to związek z naszym Miastem. Lokalne media aż kipią od informacji, które wstrząsnęły Bytomiem. Co prawda, podejrzane zdarzenie miało miejsce w Tarnowskich Górach, jednak i tak jest to związane z Bytomiem. W jaki sposób? W taki oto, że w Tarnowskich Górach w okolicach Hałdy Popłuczkowej (okolice tego terenu są wpisane na światową listę dziedzictwa UNESCO) zrobiono tzw. „zrzut” odpadów o wątpliwym... bardzo wątpliwym pochodzeniu, którego dokonała firma odpowiedzialna za oczyszczanie Bytomia. Tak tylko przypomnę, że jest to firma, która ma za zadanie utrzymanie czystości w Mieście, a tego w mojej opinii nie robi. Sprzątanie dostała bez przetargu i to na kilka milionów złotych, należących do Bytomian, a pozytywnych efektów nie widać. Co więcej, firma ta nie wykonuje swoich podstawowych prac, za które jednak pobiera pieniądze, a miłościwie nam panująca Koalicja PO&PIS&Towarzysze nie nakłada na nią z tego tytułu kar lub nakłada je tak śmiesznie małe, że – jak widać – firma ta nic nie robi sobie z tego i nie poprawia jakości sprzątania Bytomia, a pieniądze nadal bierze... i to ogromne. Żeby tego mało, to – wg doniesień medialnych – firma ta dokonała „zrzutu” podejrzanych odpadów. Co tam jest i co tam jeszcze zostanie znalezione, to z pewnością dowiemy się niebawem po analizie.

Re:Robert Rabus: Brudne sprzątanie 2019/08/18 12:10 #185871

Panie Radny proszę zająć się działaniem a nie myśleniem i domniemaniem. Czy cytowanie Jarosława Kaczyńskiego to już cytowanie klasyka? Wielce wyolbrzymione... mieszkańców nie obchodzą relacje polityczne,ważne by coś pozytywnego zadziało się w mieście. Wielokrotnie forumowicze zwracali Panu uwagę,że jeśli ma Pan wiedzę,a nie "złote myśli" czy domniemania,należy zgłosić to odpowiednim organom. Więc pytam w ilu sprawach za zasiadania w Radzie Miejskiej złożył Pan zawiadomienie na Policję lub do Prokuratury,NIK czy innej instytucji? Proszę się wykazać.

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Robert Rabus: Brudne sprzątanie 2019/08/18 12:30 #185873

Robert Rabus: Brudne sprzątanie 2019/08/18 15:44 #185878

Kiedy oddasz mieszkanie?

Robert Rabus: Brudne sprzątanie 2019/08/20 10:56 #185916

Prędzej sprzeda, zaraz po tym jak je wykupi za grosze od miasta:).