TEMAT:

Nie wyrzucaj swojej choinki 2019/01/23 19:05 #183152

Wiele osób na Boże Narodzenie kupuje żywe, a nie ścięte...

Daj swojej choince jeszcze pożyć. Z inicjatywy stowarzyszenia MDM Miejski Zarząd Zieleni i Gospodarki Komunalnej przyjmuje świąteczne drzewka, którym da drugie życie. Tak więc jeśli wciąż masz choinkę, to wyrzucaj jej, tylko przynieś do parku.

Nie wyrzucaj swojej choinki 2019/01/24 08:54 #183156

Fajna i pożyteczna akcja.

W takim Krakowie na przykład, jest organizowana od wielu lat przez tamtejszy Zarząd Zieleni Miejskiej. Dodatkowo, dla leniwych lub tych, którzy nie mają własnego środka transportu, krakowskie MPO (również włączone od akcji) wyznaczyło dni, w których choinki będą odbierane w ramach programu odbioru odpadów zielonych, bezpośrednio sprzed budynków.

Jeżeli chodzi o bytomski MIEJSKI ZARZĄD ZIELENI I GOSPODARKI KOMUNALNEJ, to szkoda jedynie, że o akcji zapomniało poinformować na swojej stronie internetowej ... miejmy nadzieję, że niedawna "dobra zmiana" na stanowisku Dyrektora, przyniesie wkrótce pozytywne rezultaty również w zakresie komunikacji z bytomianami.

Nie wyrzucaj swojej choinki 2019/01/24 11:27 #183158

Zajefajna akcja.

Dziś oddałem swoją choinkę i byłem pod wrażeniem. Panie zajęły się nią z wielką troską- może jeszcze coś z niej wyrośnie!

Panie wiedzą tyle o roślinach i tak czule się nimi opiekują, że aż mi było wstyd, że ja nie potrafię zająć się swoją choinką w ten sposób. Ale teraz trafiła w dobre ręce!

Bytomski.pl - 2019 - Wszelkie Prawa Zastrzeżone