TEMAT: Trwa budowa centrum handlowego przy ul. Wrocławskiej. Wiemy, jakie sklepy w nim powstaną

Trwa budowa centrum handlowego przy ul. Wrocławskiej. Wiemy, jakie sklepy w nim powstaną 2020/02/09 18:52 #189385

Kiedyś była tutaj ogromna hałda, która należała do KWK Centrum,...

Od kilku tygodni praca wre przy ulicy Wrocławskiej obok niedawno otwartego Lidla. Powstanie tam centrum handlowe, w którym będzie sześć sklepów. Inwestor już zdradził wszystkich nabywców lokali.

Re:Trwa budowa centrum handlowego przy ul. Wrocławskiej. Wiemy, jakie sklepy w nim powstaną 2020/02/11 00:11 #189399

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Trwa budowa centrum handlowego przy ul. Wrocławskiej. Wiemy, jakie sklepy w nim powstaną 2020/02/11 00:25 #189400

Re:Trwa budowa centrum handlowego przy ul. Wrocławskiej. Wiemy, jakie sklepy w nim powstaną 2020/02/11 08:36 #189405

Rafał, dzięki za info. Za krótko tu mieszkam. To co piszesz niestety nie napawa optymizmem :/ oby ten nowy się utrzymał.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Re:Trwa budowa centrum handlowego przy ul. Wrocławskiej. Wiemy, jakie sklepy w nim powstaną 2020/02/11 09:38 #189406

eldonato napisał: Generalnie wolałbym żeby HP albo inne Xiaomi postawiło w tym miejscu biurowiec i dało prace kilkuset osobom. No ale skoro już będzie centrum handlowe... to czemu w końcu nie powstanie w nim New Yorker?! :((( Empik na plus. Zawsze mnie dziwiło czemu nie ma go w Agorze albo w jakiejś kamienicy w okolicach rynku.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Niestety Bytom ma kiepskie recenzje i trzeba by było zmienić wizerunek miasta i mentalność społeczeństwa, by bogate firmy mogły budować tu biurowce. To w Katowicach twa budowlany bum na tego typu obiekty, chociaż uważam, że pod względem komunikacyjnym Bytom wypada lepiej (mniejsze korki i szybszy wyjazd oraz wjazd do miasta). Natomiast BECETKA uruchomiła by dodatkowe atuty Bytomia.

Re:Trwa budowa centrum handlowego przy ul. Wrocławskiej. Wiemy, jakie sklepy w nim powstaną 2020/02/11 10:04 #189407

Niestety, ale masz rację.
Te tereny po kopalni czy teren stadionu Polonii to akurat fajne miejsce pod biurowce/centrum biznesu. By tak się stało, ktoś związany z miastem i wysoko postawiony musiałby zadziałać i sprowadzić taką jedną firmę. Gdyby to się udało, reszta by już sama przyszła.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Trwa budowa centrum handlowego przy ul. Wrocławskiej. Wiemy, jakie sklepy w nim powstaną 2020/02/13 14:11 #189449

Rafał napisał: Empik liczy ilu klientów kupi to co ma swoich salonach a nie przyjdzie poczytać na miejscu. Ten w Plejadzie spełnia swoją rolę więc ponownie nie będą się pakować do centrum miasta, bo na bytomskim rynku już byli obecni...

Na Rynku był jedynie punkt prasowy Empiku, a nie pełnoprawny salon. Normalny, pełnoprawny Empik był na końcu Dworcowej, ale przeniósł się stamtąd chyba właśnie do Plejady.