TEMAT: Prezes BPK: Ustabilizowaliśmy sytuację finansową spółki. Teraz czas na inwestycje!

Prezes BPK: Ustabilizowaliśmy sytuację finansową spółki. Teraz czas na inwestycje! 2020/01/31 09:47 #189187

W czwartek, 30 stycznia, radni i dziennikarze mieli...

Bytomskie Przedsiębiorstwo Komunalne wychodzi na prostą. Miażdżący raport Najwyższej Izby Kontroli skrupulatnie wypunktował problemy BPK. Spółka przeszła metamorfozę, nowy zarząd zakasał rękawy i ostro wziął się do pracy, a w tym roku szykuje spore inwestycje. Co się zmieniło? Sprawdziwliśmy!

Prezes BPK: Ustabilizowaliśmy sytuację finansową spółki. Teraz czas na inwestycje! 2020/01/31 10:10 #189188

Zastąpienie jednego kredytu innym kredytem nie jest ustabilizowaniem finansowym spółki.
Wygląda na to, że dramatyczne informacje o stanie finansowym BPK oraz przekrętach były wyolbrzymione.

Prezes BPK: Ustabilizowaliśmy sytuację finansową spółki. Teraz czas na inwestycje! 2020/01/31 18:02 #189193

Niemożliwe- przecież bytomski tyle razy pisał o rozmaitych bezeceństwach a Wołosz składał doniesienia do prokuratury. Na pewno jest już jakiś akt oskarżenia a może nawet trwa proces.

Prezes BPK: Ustabilizowaliśmy sytuację finansową spółki. Teraz czas na inwestycje! 2020/02/01 14:37 #189197

Mnie od zawsze zastanawia czym tak naprawde ci ludzie sie chwalą ? Tym ze realizują swoje obowiązki służbowe za ktore pobierają wynagrodzenie ? To ma być powód do dumy, ze ktos przychodzi do roboty i zamiast czytania gazet zakasuje rękawy i bierze sie za robote ?

Prezes BPK: Ustabilizowaliśmy sytuację finansową spółki. Teraz czas na inwestycje! 2020/02/01 16:51 #189198

Ta praca to w przeważającej części przystawianie pieczątki i złożenie podpisu na dokumentach przygotowanych przez podwładnych i posegregowanych oraz poukładanych w teczce " do podpisu " przez sekretarkę.
Pozostała część to pogaduchy przy kawce ,ciachu lub czymś konkretniejszym lub mocniejszym , gospodarskie wizyty w terenie i spotkania z mediami...
Znam to bardzo dobrze bo pracuję w podobnej instytucji a na słowa krytyki które padają coraz częściej pod adresem kadry kierowniczo/dyrektorsko/menedżerskiej można usłyszeć:
- trzeba było się uczyć
Kiedyś często padało:
- jak się nie podoba to się zwolnij
Ale od czasu jak sporo fachowców/specjalistów posłuchało i tak zrobiło to ten ton wypowiedzi jest "passe" bo pracownicy ze wschodu nie są tak wyrozumiali/subtelni/kulturalni i mogą obić ryja , przebić opony w autach lub narobić większych strat osobom je wypowiadającym oraz firmie i mają w dupie prezesa/vicka/dyrektora/kierownika itd. bo roboty dla nich nie brakuje...

Prezes BPK: Ustabilizowaliśmy sytuację finansową spółki. Teraz czas na inwestycje! 2020/02/01 20:11 #189202

Przestańcie szkalować.To sukces a jak się wam nie podoba to wcale nie musi.
Brawo Wołosz,brawo Bieda brawo BPK!!!

Prezes BPK: Ustabilizowaliśmy sytuację finansową spółki. Teraz czas na inwestycje! 2020/02/02 11:33 #189204

Rafał - żeby jeszcze ta kadra naprawde była jakoś wyuczona, można byłoby na to jakoś lekko przymknąc oko w myśl zasady nie chciało sie nosić teczki to sie nosi woreczki. Ale akurat wysokie stanowiska w miejskich spółkach okupowane są od wielu lat przez różnych pociotków, miernych ale wiernych przydupasów i lizodupów. W zieleni miejskiej mamy nową wicedyrektor AB na ten przykład, fachowiec to z grubej rury. Grunt ze MW w znajomych na FB.