TEMAT:

Utrudnienia na wiadukcie do maja 2019 roku 2018/12/04 15:02 #182383

W ostatnich miesiącach podróżowanie Drogą Krajową numer 94 jest udręką...

Macie dość utrudnień na wiadukcie na ulicy Wrocławskiej? Przygotujcie się, że problemy będą trwać jeszcze pół roku. MZDiM oraz Węglokoks porozumiały się w sprawie wymiany kolejnych dylatacji.

Utrudnienia na wiadukcie do maja 2019 roku 2018/12/04 21:34 #182397

O, ci dwaj panowie, którzy codziennie o 10 przychodzą sobie podłubać przy wiadukcie, na pewno się ucieszą, że mają robotę jeszcze na 5 miesięcy. A praca chyba dobrze płatna, skoro wystarczy im trochę ponad pół etatu - wszak codziennie po 5 godzin daje 25.

Utrudnienia na wiadukcie do maja 2019 roku 2018/12/04 22:02 #182404

Nie wiadukt jest problematyczny tylko kopalnia i roszczeniowa swołocz uważająca, że wszyscy w koło zawdzięczają im swoje istnienie.

Re:Utrudnienia na wiadukcie do maja 2019 roku 2018/12/05 09:43 #182421

No przecież to jest jakiś cyrk! Czy nowa władza ma zamiar zabrać się porządnie za rozmowy z weglokoksem czy też nadal będzie to święta krowa w tym mieście. Przecież każda normalna firma w czasie w którym do tej pory jest zamknięty wiadukt zdążyła by wyburzyc go i postawić od nowa sądzę że znalazły by się firmy które dały by radę zrobić to już nawet dwa razy.
Jak weglokosks przeznacza grosze to też roboty tak wyglądają.

Re:Utrudnienia na wiadukcie do maja 2019 roku 2018/12/05 10:44 #182423

Póki co to wice prezes Węglokoksu Kraj Andrzej Malesza jest w radzie nadzorczej jednej ze spółek należących do miasta - ZBM, a Jarosław Grzesik jest jej przewodniczącym - były szef górniczej Solidarności a obecnie przewodniczący Krajowego Sekretariatu Górnictwa i Energetyki NSZZ Solidarność.

Bytomski.pl - 2019 - Wszelkie Prawa Zastrzeżone