TEMAT: Jedyne takie przedszkole w mieście. Właśnie pochwaliło się basenem po remoncie

Jedyne takie przedszkole w mieście. Właśnie pochwaliło się basenem po remoncie 2018/10/20 12:39 #181299

Przedszkole Miejskie nr 10 znajduje się przy ulicy Strzelców Bytomskich...

W bytomskich placówkach oświatowych mamy aż pięć basenów. Jeden jest w Przedszkolu Miejskim nr 10 i to właśnie tam przeprowadzono modernizację.

Jedyne takie przedszkole w mieście. Właśnie pochwaliło się basenem po remoncie 2018/10/22 19:01 #181335

Robercie, w Bytomiu była jeszcze jedna "tysiąclatka" z basenem, to oddana do użytku w 1978 SP nr 21 w Karbiu.
Po basenie nie ma już śladu, jest tam aktualnie sala gimnastyczna.
Dodam, że basem był rzadko czynny a woda w nim była lodowata, wiem to z autopsji.

Jedyne takie przedszkole w mieście. Właśnie pochwaliło się basenem po remoncie 2018/10/22 19:21 #181336

w szkole 53 był basen takze

Jedyne takie przedszkole w mieście. Właśnie pochwaliło się basenem po remoncie 2018/10/22 19:44 #181337

Jedyne takie przedszkole w mieście. Właśnie pochwaliło się basenem po remoncie 2018/10/23 11:32 #181355

pogoda napisał: Zastanawia mnie jak do treści artykułu mają się prywatne sekcje pływackie wynajmujące te obiekty? Z ich wpływów nie można utworzyć funduszu remontowego?

Znając życie miasto tak nagradza szkoły za przedsiębiorczość, że to, co zarobią, pomniejsza kwotę dotacji, jaką UM przekazuje na utrzymanie szkoły.

Jedyne takie przedszkole w mieście. Właśnie pochwaliło się basenem po remoncie 2018/10/23 11:51 #181357

W SP54 kwitnie swietny prywatny biznes jesli chodzi o korzystanie z basenu. Korzystanie z niego przez osoby postronne, mieszkańców miasta jest niemozliwe.
Cennik : strefadelfinkowychprzyjaciol.pl/wp-conte...82ywania-2018-19.pdf
Harmonogram zajec komercynych : strefadelfinkowychprzyjaciol.pl/bytom/

Jedyne takie przedszkole w mieście. Właśnie pochwaliło się basenem po remoncie 2018/10/23 17:54 #181368

Passphrase napisał: Reasumując chcąc korzystac z miejskiej placówki jaką jest szkoła i znajdującego się tam basenu trzeba zapłacić prywatnej firmie. Oczywiście że firma ta płaci szkole za korzystanie, to normalne i to rozumiem, nie znamy stawek i tego ile firma zarabia na tym ze jest posrednikiem między bytomianami a miastem, sądząc jednak po tym jaki jest cennik na basenie krytym w parku, solidna kasa ląduje w kieszeni właściciela tego biznesu, a wyrolowani jesteśmy jak zwykle my.

Jak dla mnie to miejskie placówki powinny być dostępne dla wszystkich bez możliwości rezerwowania cyklicznych terminów (np. każdy poniedziałek,czwartek od 16 do 19).
Znam ten ból jeżeli chcemy pograć na orliku. Okazuje się, że trenują kluby, różnego rodzaju akademie i czasami dopiero po godzinie 20 jest okienko gdzie można pograć.
Najgorsze jest to, że rezerwacje są robione po znajomości.
Tutaj powinny być jasne reguły, jeden lub max dwa dni w tygodniu można wynająć "firmą" szkolącym młodych piłkarzy i powinien być przeprowadzony przetarg na zasadzie kto da więcej. Reszta dni powinna być dostępna dla ludzi.

Co do basenu w szkole to obawiam się że gdyby miasto chciało umożliwić korzystanie to musiałoby zatrudnić ratownik, zająć się dystrybucją biletów itp. Z drugiej strony nie wiemy czy infrastruktura jest przygotowana na przyjmowanie tylu postronnych ludzi.

Jedyne takie przedszkole w mieście. Właśnie pochwaliło się basenem po remoncie 2018/10/24 11:33 #181399

Z Orlikami jest faktycznie ciężko bo wszystko zajęte. Chyba budowa czterech boisk w rejonie Bytomki pomoże ale mam też nadzieję, że w pierwszej kolejności będą zapisy dla mieszkańców naszego miasta a nie pobliskich Świętochłowic.

Jedyne takie przedszkole w mieście. Właśnie pochwaliło się basenem po remoncie 2018/10/24 13:30 #181400

mke80 napisał: w szkole 53 był basen takze

Był, a nawet dalej jest ;) Tylko szkoły podstawowej już nie ma....

Jedyne takie przedszkole w mieście. Właśnie pochwaliło się basenem po remoncie 2018/10/24 21:10 #181411