TEMAT: Bytom z nowym spotem zawalczy o inwestorów

Bytom z nowym spotem zawalczy o inwestorów 2018/09/30 15:58 #180958

Materiał rozpoczyna się dość kontrowersyjnie: od brudnego górnika przymierzającego się...

Miasto dorobiło się nowego filmu promującego ofertę inwestycyjną. W spocie z efektownymi zdjęciami lotniczymi wystąpili przedstawiciele firm, które już zainwestowały w naszym mieście i teraz zachęcają kolejne do zrobienia tego samego.

Bytom z nowym spotem zawalczy o inwestorów 2018/10/01 07:19 #180965

Pytanie gdzie ten dość profesjonalnie zrobiony materiał promocyjny będzie pokazywany?Mam nadzieję że nie przed seansami w multipleksach czy po wieczornych Aktualnościach w TV Regionalnej.

Bytom z nowym spotem zawalczy o inwestorów 2018/10/01 13:46 #180976

Ciekawe czy za dobrym spotem reklamowym pójdą światowe standardy obsługi inwestora. Znajoma firma obecna w Bytomiu szybko się rozwinęła i chciała zbudować nową fabrykę na bytomskich terenach inwestycyjnych. Zanim Bytom zdecydował się przedstawić ofertę, fabryka za 80 mln złotych była już w budowie w Zabrzu. Tak to Bytom walczył o inwestorów kilka lat temu.

Bytom z nowym spotem zawalczy o inwestorów 2018/10/01 14:43 #180979

Podobnie było z pierwszym inwestorem w KSSE w Bytomiu. Podpisano z list intencyjny z firmą z Piekar Śląskich, która w Bytomiu ma też swój oddział. Chciała tu wybudować duży zakład na terenach po KWK Powstańców Śląskich. Po pewnym czasie wycofała się ze swoich planów, ponieważ została zniechęcona obsługą w wykonaniu bytomskich władz. Gdyby historia potoczyła się inaczej, to dziś w KSSE mielibyśmy już dwie firmy i możliwe, że kolejni inwestorzy dzięki temu byliby bardziej przychylni do realizacji swoich projektów w tym miejscu.