- Sami wszystko robimy, wymyślamy smaki lodów, dobieramy odpowiednie naturalne składniki, bilansujemy receptury i kręcimy. To nasza pasja – mówi właściciel firmy.
Wszystko odbywa się w sposób rzemieślniczy.
– Mleko i śmietanę pasteryzujemy. Następnie dodajemy to, co nadaje smak, np. do lodów bakaliowych orzechy, rodzynki, skórkę z pomarańczy i zmrażamy we frezerze – tłumaczy właściciel.
Do produkcji lodów nie używają półproduktów przemysłowych. Dzięki temu, że wszystko robią sami, jest pewność, że lody są zawsze świeże i najwyższej jakości.
Lista oferowanych smaków jest długa. Poza klasykami, jak śmietanka i czekolada, między innymi można się rozkoszować takimi jak:
- słony karmel,
- rafaello,
- ferrero rocher,
- palone masło z karmelem,
- kinder bueno,
- wegańskie sorbety: czerwona pomarańcza sycylijska, mango alphonso (także z marakują), liczi z hibiskusem.
W Lodowych Maszketach poza pysznymi lodami rzemieślniczymi, można zjeść również gofry bąbelkowe w rożnych odsłonach. Podają tu gofry z cukrem pudrem, naturalną bitą śmietaną i oczywiście – z lodami. Do tego szeroki wybór dodatków – posypek, polew. Takie połączenie gwarantuje doskonałą ucztę dla każdego. W ofercie można znaleźć również rurki z bitą śmietaną i coś orzeźwiającego – chyba nie tylko dla dzieci – granitę. Lodowe Maszkety oferują także sprzedaż lodów do restauracji, kawiarni i innych punktów gastronomicznych. Nie masz sprzętu? Nic straconego. Dostarczą swój konserwator i można ruszać ze sprzedażą wyśmienitych lodów.
Lodowe Maszkety zapraszają:
Bytom Miechowice ul. Bławatkowa 2,
Bytom Stroszek skrzyżowanie ulic Wojciechowskiego i Strzelców Bytomskich (przy przystanku tramwajowym)
Facebook: https://www.facebook.com/lodowe.maszkety.bytom