New York Sour jest drinkiem przyrządzonym na bazie whiskey z dodatkiem czerwonego wina, syropu cukrowego, soku z cytryny lub limonki, angostury i... białka surowego jajka.
Przygotowanie tego lubianego drinka w efektowny sposób zaprezentowali bytomscy barmani z BBU. Każdy z nich przy akompaniamencie Franka Sinatry nagrał poszczególne kroki sporządzania New York Sour, a następnie złożono te fragmenty w jedną całość. Film robi wrażenie, bo barmani żonglując przerzucają sobie nawzajem shakera, który uzupełniają kolejnymi składnikami. Drink powstaje więc w różnych zakątkach domów członków Bytom Bartenders Union.
Zobacz video nagrane przez barmanów z Bytomia
https://www.youtube.com/watch?v=VS9SaRxjVjU
Przy okazji zachęcamy do wspierania bytomskiej gastronomii w czasie trwającej epidemii. W knajpkach i restauracjach nie można jeść i pić na miejscu, ale można składać zamówienia na wynos. Dlatego w ramach akcji Wy-Nos My-Wos na specjalnej podstronie przedstawiamy lokale gastronomiczne, w których możecie zamawiać przeróżne specjały.