W sobotę klienci Agory Bytom spotkali się z gwiazdami „Masterchefa Juniora”. Jako pierwsi pokaz umiejętności kulinarnych dali uczestnicy programu - Amelia Gardaś i Mateusz Truszkiewicz. Mali kucharze zaproponowali grillowaną brzoskwinię i bruschettę. Goście Agory Bytom skosztowali również dań przygotowanych przez Mateusza Gesslera. Kucharz, restaurator i juror przygotował schab marynowany z kolorowymi paprykami, a także apetyczne mini burgery. W sumie Agora rozdała kilkaset porcji wykwintnych dań, przygotowanych przez mistrzów kuchni.
W gotowanie zaangażowali się również najmłodsi klienci Agory Bytom - przygotowali muffiny, tortille, zdrowe sałatki, spróbowali nietypowych owoców i warzyw. Dużym zainteresowaniem cieszyło się widowiskowe przygotowywanie lodów z użyciem ciekłego azotu.
W Agorze Bytom odbył się też finał konkursu zorganizowanego na Facebooku galerii handlowej. Dwie rodziny zmierzyły się w rywalizacji kulinarnej. Ich zadaniem było ugotowanie dania z produktów, które znajdowały się w tajemniczej skrzyni. Nagrodami dla obu par był sprzęt AGD.
- Agora Bytom udowodniła, że gotowanie może rozwijać kreatywność i zbliżać do siebie rodziny. Ogromne zainteresowanie wydarzeniem pokazuje, że takie inicjatywy mają sens i są potrzebne. Dziękujemy za wspólną zabawę - mówi Hanna Petters, dyrektor Agory Bytom.