W Katowicach obwoźne restauracje przeżywają renesans. Trzeba przyznać, że potrawy serwowane wprost z samochodu nierzadko są lepsze, niż dania w zwykłych lokalach gastronomicznych. Menu też robią wrażenie. To już nie te czasy, gdy w przyczepie można kupić tylko rozmrożone frytki o smaku mąki, czy gumiaste hamburgery. Obecnie właściciele foodtrucków prześcigają się w oryginalności swoich ofert. Jedni zapraszają na węgierskie langosze, drudzy na arabskie falafele, a inni na niemieckie wursty.
Moda na foodtrucki wreszcie przywędrowała do Bytomia. W najbliższy weekend na naszym Rynku odbędzie się pierwszy zlot pojazdów z dobrym jedzeniem. Do wyboru będą zarówno popularne zapiekanki, frytki, hamburgery i hot-dogi, jak i autorskie dania, w tym także potrawy wegetariańskie. Jedzenia z samochodów będzie można posmakować w sobotę (8 października) od 11:00 do 22:00 oraz w niedzielę (9 października) od 11:00 do 21:00.
fot. SK - FOOD TRUCK / Facebook