czyżby w "n-tym" terminie udało im się zrobić wszystko i otworzyć ważna dla miasta ulicę?? oby tak było bo ta przelotowa trasa jest niezmiernie ważna.
W Bytomiu jest wiele ważniejszych dróg. Poza tym dostęp od/do Łagiewnickiej/Świętochłowickiej będą prowadzić nadal wąskie gardła - tunel "Jagiellońska" oraz krzyżowa
_________________ Żądam S11 jako obwodnicy Chorzowa z węzłem w Szarleju
w ten sposób myśląc zawsze znajdzie się coś ważniejszego, jakiś ważniejszy punkt, ważniejsza ulica.
Wg wystarczy zobaczyć co się dzieje w mieście (na Arki Bożka) w przypadku gdy masz zamkniętą ul. Łagiewnicką, to powinno określić ważność przelotu przez przedmiotową ulicę.
Nadal prowadzone są prace na ul. Świętochłowickiej i Łagiewnickiej, które mają zakończyć się 31 lipca. Od 2 sierpnia nastąpi odbiór prac na tych ulicach, zaś udostępnione do użytku będą po uzyskaniu pozwolenia na użytkowanie Powiatowego Inspektora Nadzoru Budowlanego.
_________________ Chcesz polisę OC 50zł taniej a OC/AC 100zł taniej w AXA? Wpisz mój numer polisy BA1850613/01
Ostatnio jechałem taką "drogą" z błota lecącą równolegle to remontowanej łagiewnickiej w okolicach PUP i mało się w jednym miejscu nie zawiesiłem autem... wygląda to coś lepiej czy dalej trzeba omijać ten odcinek? Szczerze to żygam już dojazdem przez centrum miasta lub przez rudę śląską... Najelpiej to niech całe miasto zamkną i wszyscy będziemy piszo chodzić! No ja jebe co za absurd!
Niech mi ktoś powie co się dzieje w centrum - tam gdzie budują jakąś galerie handlowa i zamkneli jedną ulicę, też otworzą ją za rok?
w ten sposób myśląc zawsze znajdzie się coś ważniejszego, jakiś ważniejszy punkt, ważniejsza ulica.
Ta ulica będzie ważna ale dopiero gdy zostanie wybudowana południowa obwodnica miasta.
Cytat:
Wg wystarczy zobaczyć co się dzieje w mieście (na Arki Bożka) w przypadku gdy masz zamkniętą ul. Łagiewnicką, to powinno określić ważność przelotu przez przedmiotową ulicę.
Co za nonsens. Samochodów przybywa dlatego tworzą się korki i będą się tworzyć. Jeździłeś po Łągiewnickiej z przed remontu ? Wiesz gdzie były korki ? Odpowiem Ci, korki się tworzyły przed tunelem "Jagiellońska" i również na Krzyżowej. Co z tego ze będzie nowa droga jak i tak najgorsze wąskie gardła i tak pozostały.
Tyle dobrze ze mieszkańcy Łagiewnik odetchną ale dla całości Bytomia bez wybudowania obwodnicy południowej droga jest małostkowa a już wiara że rozładuje korki na Chorzowskiej jest totalną iluzją.
Tyle dobrze ze mieszkańcy Łagiewnik odetchną ale dla całości Bytomia bez wybudowania obwodnicy południowej droga jest małostkowa a już wiara że rozładuje korki na Chorzowskiej jest totalną iluzją.
Droga małostkowa.... No tak, alternatywna droga do Katowic, z której naprawdę wiele ludzi korzystało, odciążenie Piłsudskiego, Miarki i Chorzowskiej, cały ruch z Szombierek przeniesiony poza Centrum. Proszę cię, bez takich głupot, jest to droga strategiczna dla miasta, wiem bo jeździłem nią codziennie i takich korków jak teraz na Chorzowskiej nie było. Bo nagle z miesiąca na miesiąc nie przybyło o 20% aut, bo ludzie je kupili.
Abstrahując od tej dziwnej wypowiedzi, remont Łagiewnickiej to skandal z winy miasta, dobrze że Koja uratowali koledzy z PO, bo było by ciężko, po obecnym tempie można stwierdzić, że koniec roku to był termin, którego spokojnie można było dotrzymać, nie dotrzymano bo przez ponad pół roku NIC nie zrobiono.
Droga małostkowa.... No tak, alternatywna droga do Katowic, z której naprawdę wiele ludzi korzystało, odciążenie Piłsudskiego, Miarki i Chorzowskiej, cały ruch z Szombierek przeniesiony poza Centrum. Proszę cię, bez takich głupot,
Każdy moze wyrażac swoje zdanie a ja głupotą uważam stwierdzeniem ze jest to droga strategiczna bo jeszcze bez odpowiedniej drogi doprowadzającej taką nie jest. .
Cytat:
jest to droga strategiczna dla miasta, wiem bo jeździłem nią codziennie i takich korków jak teraz na Chorzowskiej nie było.
Ja też Chorzowską jeżdżę i ja mam odmienne wrażenie. Przede wszystkim wracając z Katowic nie zatrzymuje mnie podwójna sygnalizacja w rejonie Arki Bożka z powodu której robił się mega korek na Chorzowskiej. Moim zdaniem o wiele płynniej się jedzie.
I jak tam droga otwarta ?? Bo wydawało mi się że widziałem wczoraj Tuska w Bytomiu
Przypomnę fragment newsa ze strony UM, który został wrzucony kilka postów wyżej:
UM Bytom napisał/a:
Nadal prowadzone są prace na ul. Świętochłowickiej i Łagiewnickiej, które mają zakończyć się 31 lipca. Od 2 sierpnia nastąpi odbiór prac na tych ulicach, zaś udostępnione do użytku będą po uzyskaniu pozwolenia na użytkowanie Powiatowego Inspektora Nadzoru Budowlanego.
I jak tam droga otwarta ?? Bo wydawało mi się że widziałem wczoraj Tuska w Bytomiu
5.30 rano zamknięta. malowali linie, pasy, strzałki kierunkowe niedziela 5,30
Tak jak było zapowiedziane, może i skończyli ale roboty nie są odebrane i najwczas jutro sie to stanie
_________________ Chcesz polisę OC 50zł taniej a OC/AC 100zł taniej w AXA? Wpisz mój numer polisy BA1850613/01