468x60 piekary

Forum Bytom - forum Bytomia :: Zobacz temat - Przebudowa ul. Łagiewnickiej i Świetochłowickiej.

GłównaRozrywka w mieścieKluby i PubyKatalog FirmOgłoszeniaGaleria ZdjęćPlan miasta KONKURSY •  

Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj

Zaloguj Profil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Poprzedni temat «» Następny temat
Przebudowa ul. Łagiewnickiej i Świetochłowickiej.
Autor Wiadomość
igor 
Bytomski SKM

Wysłany: Czw 29 Lip, 2010   

greg.szef napisał/a:
czyżby w "n-tym" terminie udało im się zrobić wszystko i otworzyć ważna dla miasta ulicę?? oby tak było bo ta przelotowa trasa jest niezmiernie ważna.

W Bytomiu jest wiele ważniejszych dróg. Poza tym dostęp od/do Łagiewnickiej/Świętochłowickiej będą prowadzić nadal wąskie gardła - tunel "Jagiellońska" oraz krzyżowa

greg.szef 

Wysłany: Pią 30 Lip, 2010   

w ten sposób myśląc zawsze znajdzie się coś ważniejszego, jakiś ważniejszy punkt, ważniejsza ulica.
Wg wystarczy zobaczyć co się dzieje w mieście (na Arki Bożka) w przypadku gdy masz zamkniętą ul. Łagiewnicką, to powinno określić ważność przelotu przez przedmiotową ulicę.

vanstypeks 

Cytat:
Nadal prowadzone są prace na ul. Świętochłowickiej i Łagiewnickiej, które mają zakończyć się 31 lipca. Od 2 sierpnia nastąpi odbiór prac na tych ulicach, zaś udostępnione do użytku będą po uzyskaniu pozwolenia na użytkowanie Powiatowego Inspektora Nadzoru Budowlanego.

toled 

A pojedziemy nią...znając Bytom pewnie za 100lat

Bond 

Ostatnio jechałem taką "drogą" z błota lecącą równolegle to remontowanej łagiewnickiej w okolicach PUP i mało się w jednym miejscu nie zawiesiłem autem... wygląda to coś lepiej czy dalej trzeba omijać ten odcinek? Szczerze to żygam już dojazdem przez centrum miasta lub przez rudę śląską... Najelpiej to niech całe miasto zamkną i wszyscy będziemy piszo chodzić! No ja jebe co za absurd!

Niech mi ktoś powie co się dzieje w centrum - tam gdzie budują jakąś galerie handlowa i zamkneli jedną ulicę, też otworzą ją za rok?

igor 
Bytomski SKM

greg.szef napisał/a:
w ten sposób myśląc zawsze znajdzie się coś ważniejszego, jakiś ważniejszy punkt, ważniejsza ulica.
Ta ulica będzie ważna ale dopiero gdy zostanie wybudowana południowa obwodnica miasta.
Cytat:
Wg wystarczy zobaczyć co się dzieje w mieście (na Arki Bożka) w przypadku gdy masz zamkniętą ul. Łagiewnicką, to powinno określić ważność przelotu przez przedmiotową ulicę.
Co za nonsens. Samochodów przybywa dlatego tworzą się korki i będą się tworzyć. Jeździłeś po Łągiewnickiej z przed remontu ? Wiesz gdzie były korki ? Odpowiem Ci, korki się tworzyły przed tunelem "Jagiellońska" i również na Krzyżowej. Co z tego ze będzie nowa droga jak i tak najgorsze wąskie gardła i tak pozostały.
Tyle dobrze ze mieszkańcy Łagiewnik odetchną ale dla całości Bytomia bez wybudowania obwodnicy południowej droga jest małostkowa a już wiara że rozładuje korki na Chorzowskiej jest totalną iluzją.

MephiR 

Wysłany: Sob 31 Lip, 2010   

Bond napisał/a:
Niech mi ktoś powie co się dzieje w centrum - tam gdzie budują jakąś galerie handlowa i zamkneli jedną ulicę, też otworzą ją za rok?

Galeria zostanie otwarta w połowie listopada. Do tego czasu powinny zostać wyremontowane wszystkie okoliczne ulice.

Blog o Bytomiu
Forum Piekar Śląskich

Nabuchodonozor 

igor napisał/a:

Tyle dobrze ze mieszkańcy Łagiewnik odetchną ale dla całości Bytomia bez wybudowania obwodnicy południowej droga jest małostkowa a już wiara że rozładuje korki na Chorzowskiej jest totalną iluzją.

Droga małostkowa.... No tak, alternatywna droga do Katowic, z której naprawdę wiele ludzi korzystało, odciążenie Piłsudskiego, Miarki i Chorzowskiej, cały ruch z Szombierek przeniesiony poza Centrum. Proszę cię, bez takich głupot, jest to droga strategiczna dla miasta, wiem bo jeździłem nią codziennie i takich korków jak teraz na Chorzowskiej nie było. Bo nagle z miesiąca na miesiąc nie przybyło o 20% aut, bo ludzie je kupili.

Abstrahując od tej dziwnej wypowiedzi, remont Łagiewnickiej to skandal z winy miasta, dobrze że Koja uratowali koledzy z PO, bo było by ciężko, po obecnym tempie można stwierdzić, że koniec roku to był termin, którego spokojnie można było dotrzymać, nie dotrzymano bo przez ponad pół roku NIC nie zrobiono.

Daro85 
:-)

Nabuchodonozor napisał/a:
którego spokojnie można było dotrzymać, nie dotrzymano bo przez ponad pół roku NIC nie zrobiono.

Spoko, w Katowicach to tak średnio rok opóźnienia jest :) .
A w Gliwicach nie ma opóźnień wcale, bo się nic nie robi ;)

igor 
Bytomski SKM

Nabuchodonozor napisał/a:
Droga małostkowa.... No tak, alternatywna droga do Katowic, z której naprawdę wiele ludzi korzystało, odciążenie Piłsudskiego, Miarki i Chorzowskiej, cały ruch z Szombierek przeniesiony poza Centrum. Proszę cię, bez takich głupot,

Każdy moze wyrażac swoje zdanie a ja głupotą uważam stwierdzeniem ze jest to droga strategiczna bo jeszcze bez odpowiedniej drogi doprowadzającej taką nie jest. .

Cytat:
jest to droga strategiczna dla miasta, wiem bo jeździłem nią codziennie i takich korków jak teraz na Chorzowskiej nie było.
Ja też Chorzowską jeżdżę i ja mam odmienne wrażenie. Przede wszystkim wracając z Katowic nie zatrzymuje mnie podwójna sygnalizacja w rejonie Arki Bożka z powodu której robił się mega korek na Chorzowskiej. Moim zdaniem o wiele płynniej się jedzie.

AJJ 

Wysłany: Nie 01 Sie, 2010   

I jak tam droga otwarta ?? Bo wydawało mi się że widziałem wczoraj Tuska w Bytomiu :D :D

MephiR 

AJJ napisał/a:
I jak tam droga otwarta ?? Bo wydawało mi się że widziałem wczoraj Tuska w Bytomiu :D :D

Przypomnę fragment newsa ze strony UM, który został wrzucony kilka postów wyżej:
UM Bytom napisał/a:
Nadal prowadzone są prace na ul. Świętochłowickiej i Łagiewnickiej, które mają zakończyć się 31 lipca. Od 2 sierpnia nastąpi odbiór prac na tych ulicach, zaś udostępnione do użytku będą po uzyskaniu pozwolenia na użytkowanie Powiatowego Inspektora Nadzoru Budowlanego.

Blog o Bytomiu
Forum Piekar Śląskich

vanstypeks 

AJJ napisał/a:

5.30 rano zamknięta. malowali linie, pasy, strzałki kierunkowe :) niedziela 5,30 :D
Tak jak było zapowiedziane, może i skończyli ale roboty nie są odebrane i najwczas jutro sie to stanie

AJJ 

no to zobaczymy czy istotnie się tak stanie.

toled 

Może i jutro zostaną odebrane - ale jeszcze brakuje zgody Powiatowego Inspektora Nadzoru Budowlanego.;)

.::Pani Reklama::.

więcej o reklamie

Dołaczył : Dawno Temu
Skad : Z Forum

Odpowiedz do tematu