W kwestii Parku Fazaniec. Niektórzy mieszkańcy, nie chcieli mi wierzyć, że w miejscu dawnego basenu, a obecnego wysypiska śmieci powstanie nowe, wielofunkcyjne boisko wraz z placem zabaw, alejkami i schodami. Tymczasem prace ruszają na dniach. Firma wygrała przetarg i miasto przekazało plac budowy. Finał tej inwestycji to 30 września. Nawet zakładają lekki poślizg - w październiku zagramy pierwszy mecz. Już dziś zapraszam.
No, lepiej już to wygląda. Dobrze że rozbili ten monolit różnymi materiałami. Mam nadzieję, że jakieś większe przeszklenia są chociaż od strony boiska...
A czy ktoś wie co tam stawiają na Miechowicach na terenie klubu sportowego Silesia Miechowice?
Na tym małym, boczny, asfaltowym boisku coś stawiają.
Doszły mnie słuchy, że mają tam być "korty" do squash'a ale moje źródło jest wg mnie) nie pewne
_________________ "Nie dyskutuj z debilem: najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
Ciekawe kiedy wezmą się za boisko na budowlance - w tamtym roku grałem tam ostatnio i naprawdę można było sobie niezłe bubu zrobić. Ktoś ma jakieś informacje na ten temat ?
_________________ "Gdyby Newton sprzątał w domu to by nie wymyślił prawa powszechnego ciążenia"
Jak ćwierkają wróbelki,ktoś zapomniał zaprojektować wejście na boisko przy SP6!
AVE banda Koja
Ktoś zaś bajki opowiada. Nie wiem jak będzie z dawnym wejściem od strony ul. Kochanowskiego, ale przecież pozostanie brama od ul. Królowej Jadwigi. Poza tym wejście ze szkoły... Tak czy siak wydaje mi się, że w projekcie widziałem bramę od ul. Kochanowskiego. Nie chce mi się teraz biegać po BIP-ie, żeby to sprawdzić.
Torkat też zdaje sie że jest już bardzo bliski ukończenia. Miejmy tylko nadzieję, że nie zostanie zniszczony przez bandę idiotów z puszkami Montany w rękach... Nie mam tu na myśli grafitti Polonii Bytom, o które zapewne SKK będzie się ubiegać. Martwię się bardziej o "JP na 100%!" i "Kocham Cie Jolka!"
MephiR takie furtki to się chyba montuję obrazu ze słupami a nie potem wspawuje?Jak twierdzą robotnicy,komuś się zapomniało
Tam furtek nie będzie. To nie ogrodzenie, a piłkochwyty. Na Orlikach też nie ma specjalnych furtek z wejściami na poszczególne boiska. Po prostu nie będzie siatki pomiędzy dwoma słupkami i tyle. Zobacz dokumentację, a dopiero potem wydawaj opinie. Weź też pod uwagę, że inwestycja nie została jeszcze oddana i wiele może się tam zmienić.
Ta hala na Bobrku z boku fajnie,a le od strony ulicy taki kloc bez okien? Czy może okna będą w miejscu tej szarej blachy, czy co to tam jest na zdjęciu?