Nowy dom dla hokeistów? Jest nadzieja na nowe lodowisko!

• Posty: 1781
  • Otrzymane podziękowania: 4

Robert Czykiel stworzył temat: Nowy dom dla hokeistów? Jest nadzieja na nowe lodowisko!

Przy Pułaskiego od kilku miesięcy wszyscy żyją w wielkim stresie....

W końcu pojawiła się jakaś dobra wiadomość w sprawie bytomskiego hokeja. Jest szansa, że przy Pułaskiego powstanie nowe lodowisko. Połowę inwestycji sfinansowałoby Ministerstwo Sportu i Turystyki.

2018/12/01 12:21 #182316

• Posty: 12
  • Otrzymane podziękowania: 0

tomchina70 odpowiedział w temacie: Nowy dom dla hokeistów? Jest nadzieja na nowe lodowisko!

Najpierw znalazłbym sponsora dla drużyny, potem stworzyłbym drużynę, a na końcu modernizowałbym obiekty. Tworzenie drużyny i podnoszenie jej z kolan trwa dłużej niż budowa obiektów (oczywiście gdy są pieniądze i odpowiedni wykonawca :) ).
2018/12/05 08:40 #182417

• Posty: 1074
  • Otrzymane podziękowania: 155

Passphrase odpowiedział w temacie: Nowy dom dla hokeistów? Jest nadzieja na nowe lodowisko!

Ostatnie lata pokazały że predzej czy pozniej (raczej predzej) wraca sie do punktu wyjscia idac tym tokiem myslenia. Był Tempish, był medal MP i po 2 latach nie ma nic. Wczesniej tez tak bywało. Bez cywilizowanego obiektu i zaplecza nie ma to najmniejszego sensu. W dzisiejszych czasach majac sponsora mozna zbudowac drużyne w dwa lata. Nie majac obiektu czyli fundamentu zawsze zostaje sie z niczym - tak jak ma to miejsce teraz. Niestety sponsorzy dzisiaj nie podpisują 10 czy 20 letnich umów, najczesciej przychodza na sezon, dwa. Przykłady : Sanok, Krynica, i my. Hokej nie jest dyscypliną sportu tak drogą jak piłka nożna. Budżet pozwalajacy na zbudowanie druzyny na medał MP wynosi mniej wiecej tyle ile budzet klubu pilkarskiego w 2 lidze (3 poziom rozgrywkowy).
2018/12/05 09:28 #182419

• Posty: 344
  • Otrzymane podziękowania: 33

marcinen odpowiedział w temacie: Nowy dom dla hokeistów? Jest nadzieja na nowe lodowisko!

Uważam, że nie można patrzeć na budowę nowego lodowiska tylko przez pryzmat drużyny seniorów.
Jak wszyscy dobrze wiedzą dach lodowiska jest w złym stanie mniej więcej od 2002-2004, kiedy firma chyba Budowlani jako pierwsza wzmacniała jego konstrukcję wspawując płaskowniki na belkach i dodatkowe podpory na słupach.
Na tym obiekcie nie ma wyłącznie seniorów ale jest też sporo grup młodzieżowych, są dziewczyny a także są zwykłe ślizgawki dla społeczeństwa. Ktoś też przychodzi oglądać mecze dzieci, kobiet. Przecież nie można ryzykować życia i zdrowia tych ludzi uzależniając budowę lodowiska tylko wynikami drużyny seniorskiej.
2018/12/05 11:21 #182425

• Posty: 220
  • Otrzymane podziękowania: 36

angel odpowiedział w temacie: Nowy dom dla hokeistów? Jest nadzieja na nowe lodowisko!

Czy budowa lodowiska musi być uzależniona od poziomu grajków? Przecież to nie stadion z którego mogą korzystać nieliczni. Nowe lodowisko powinno być przede wszystkim dla mieszkańców. Ślizgawki w godzinach popołudniowych i w weekendy a rano dla szkół, nauka jazdy dla dzieciaków i dorosłych, treningi dzieciaków. Gdy nie ma lodu to rolkowisko za 1 zł dla uczących się. Klub powinien wynajmować lodowisko w wyznaczonych godzinach na treningi i mecze i odpowiadać za wszelkie zniszczenia powstałe podczas meczy. Jak klub chce mieć własne lodowisko to niech poszuka sobie sponsora który wybuduje obiekt i go będzie utrzymywał - to samo powinno być z piłkarzykami. Miasto ma utrzymywać klub, miasto ma utrzymywać lodowisko/stadion a grajki lecą w ch...
2018/12/05 12:34 #182429